Τα θαλασσινά είναι τρόφιμα με μεγάλη θρεπτική αξία που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού
Aποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και μεταλλικών στοιχείων όπως: ασβέστιο, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, ιώδιο, …χαλκό.
Aποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και μεταλλικών στοιχείων όπως: ασβέστιο, κάλιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, ιώδιο, …χαλκό.
Το ιώδιο θεωρείται απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα, το σελήνιο αποτελεί σημαντικό στοιχείο και συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Ο ψευδάργυρος συμμετέχει στην παραγωγή τεστοστερόνης για αυτό τα θαλασσινά ανήκουν στα αφροδισιακά τρόφιμα.
Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3 κ.α.) οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του νευρικού συστήματος.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα θαλασσινά ενισχύουν τη μνήμη του εγκεφάλου, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και καρδιοπροστατευτική δράση.
Περιέχουν επίσης βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3 κ.α.) οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του νευρικού συστήματος.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα θαλασσινά ενισχύουν τη μνήμη του εγκεφάλου, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και καρδιοπροστατευτική δράση.