΄΄Η Μεσογειακή Κουζίνα τώρα γίνεται ακόμα πιο Μεσογειακή!΄΄
Το προϊόν Meditarranea είναι καθαρό θαλασσινό νερό ,που έχει αντληθεί από τη Μεσόγειο ,ιδανικό για την εκτέλεση εξαιρετικών μαγειρικών συνταγών με ψάρι και θαλασσινά. Αλλά και για να χαρίσει μια γεύση από θάλασσα σε σαλάτες, ζυμαρικά, χορταρικά και λαχανικά…
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
- ΩΣ ΠΕΡΙΧΥΜΑ
Αν αρχίσετε να πλένετε τα φύλλα του μαρουλιού με ένα μίγμα θαλασσινού νερού (85% γλυκό νερό -15% θαλασσινό νερό), οι σαλάτες θα γίνουν πιο νόστιμες και δε θα χρειάζονται προσθήκη μαγειρικού άλατος. Για να γίνει ακόμη πιο έντονη η γεύση θάλασσας ,ψεκάστε την επιφάνεια της σαλάτας με λίγες σταγόνες Mediterranea Θαλασσινό Νερό.
- AΠΟΨΥΞΗ
Bάλτε το ψάρι να αποψυχθεί σε ένα σκεύος και καλύψτε το με Mediterranea Θαλασσινό Νερό , εντελώς καθαρό ,χωρίς να προσθέσετε καθόλου γλυκό νερό.
Αφήστε το έκτος ψυγείου μέχρις ότου αποψυχθεί.
- ΠΛΥΣΙΜΟ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό νερό χωρίς ανάμιξη με νερό της βρύσης
προκειμένου να πλύνετε και να επεξεργαστείτε το ψάρι και τα θαλασσινά.
- ΒΡΑΣΤΑ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη συνηθισμένη ποσότητα νερού της βρύσης με ένα μίγμα που θα περιέχει θαλασσινό νερό στις εξής αναλογίες:
Για τα θαλασσινά: 0% Γλυκό -100% θαλασσινό
Για τo Ψάρι : 15% Γλυκό -85% θαλασσινό
Για τις Πατάτες: 55% Γλυκό -45% θαλασσινό
Για τα Λαχανικά: 65% Γλυκό -35% θαλασσινό
Για το Κοτόπουλο: 65% Γλυκό -35% θαλασσινό
Για τα Ζυμαρικά: 80% Γλυκό -20% θαλασσινό
Για το Ρύζι: 85% Γλυκό -15% θαλασσινό
ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του θαλασσινού νερού σε σχέση με το νερό της βρύσης;
- ΧΑΡΙΖΕΙ ΝΟΣΤΙΜΙΑ
Στο μαγείρεμα πιάτων κάθε είδους όπως είναι τα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά,
Οι παέγιες ,τα ζυμαρικά ,τα λαχανικά και τα χορταρικά…
Το θαλασσινό νερό ενισχύει τη γεύση και κάνει πιο έντονες τις οργανοληπτικές ιδιότητες στα φαγητά των μαγειρικών συνταγών.
- ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ
Αισθητά την εμφάνιση ,την υφή και την γεύση των θαλασσινών τροφών.
- ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μαγειρεύοντας με θαλασσινό νερό βελτιώνεις τη θρεπτική αξία των τροφών ,επειδή το ασβέστιο ,το μαγνήσιο και το ιώδιο που περιέχει αποτελούν μέρος της φυσικής τους σύστασης.
- ΑΠΟΨΥΧΕΙ
Τα προϊόντα της θάλασσας πιο καλά και πιο γρήγορα .Ακόμη είναι ιδεώδες για το πλύσιμο και την επεξεργασία τους.
- ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Έτσι μπορείς να διατηρείς τα ψάρια και τα θαλασσινά για πιο πολύ χρόνο και σε εξαίρετη κατάσταση.
- ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ
Το μαγείρεμα με θαλασσινό νερό είναι πιο υγιεινό χάρη στη σύσταση του, η οποία είναι η σύσταση ενός απολύτως φυσικού προϊόντος , καθώς και λόγω του γεγονότος ότι συντελεί στη μείωση της κατανάλωσης κοινού μαγειρικού άλατος στο φαγητό.
OI YΓΙΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
‘’ Το καθαρό θαλασσινό νερό μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές.
Μια από αυτές είναι η βελτίωση της οργανοληπτικής εικόνας των ψαριών και των θαλασσινών καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου συντήρησης τους.
Επιπλέον ,μπορεί να είναι μια τέλεια αρτυματική ύλη για το βράσιμο ζυμαρικών ,πιάτων με ρύζι καθώς και άλλων τροφίμων ,στα οποία πολύ συχνά προσδίδει μια γεύση από θάλασσα’’.
‘’Το θαλασσινό νερό ,χάρη στην πλούσια και περίπλοκη σύσταση του σε ότι αφορά τις ανόργανες ενώσεις ,μπορεί να εμπλουτίσει τα τρόφιμα όχι μόνο γευστικά ,αλλά και σε ιχνοστοιχεία ,όπως το ιώδιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον σίδηρο ,σε μικρές ποσότητες. Χωρίς να μας διαφεύγει βέβαια πως το θαλασσινό νερό έχει και μια σχετική αντισηπτική δράση και ,ακόμη ,ότι διεγείρει ελαφρά την κινητικότητα του εντέρου’’.
‘’Το θαλασσινό νερό ,άμα χρησιμοποιείται σωστά ,μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής’’.
Δρ.ΜAGDA CARLAS
Master στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων
Ειδικός στη Διαιτολογία & τη Διατροφολογία.