Οι κυριότεροι τρόποι με τους οποίους συντηρούνται τα τρόφιμα είναι η αποξήρανση, ο αποκλεισμός του αέρα, το πάστωμα, το κάπνισμα, η κονσερβοποίηση και φυσικά η κατάψυξη όλες διαδικασίες με τις οποίες εξουδετερώνονται τα αίτια που προκαλούν τις αλλοιώσεις των τροφίμων, δίχως όμως να αλλοιώνεται το ίδιο το τρόφιμο ή να μειώνεται η θρεπτική του αξία.
Ειδικά όσον αφορά την τελευταία μέθοδο συντήρησης, την κατάψυξη, η κατανάλωση κατεψυγμένων προϊόντων έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.
Παρόλο που τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι στην ουσία συντηρημένα, έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας, εφόσον διατηρούν την ίδια περίπου θρεπτική αξία με τα φρέσκα.
Πηγή: Real news
Παρόλο που τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι στην ουσία συντηρημένα, έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής μας, εφόσον διατηρούν την ίδια περίπου θρεπτική αξία με τα φρέσκα.
Πηγή: Real news