Γαρίδες σαγανάκι

Γαρίδες σαγανάκι

 Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά που δεν μπορείς να αντισταθείς. Δοκιμάστε να το φτιάξετε με Γαρίδες αποφλοιωμένες του Φλεριανού

Γαρίδες  σαγανάκι

Υλικά

  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια
  • 1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος
  • 1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο
  • 600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, φρέσκο-κατεψυγμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
  2. Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.
  3. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε . Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες.
Συνταγές , , , , , , ,