• 1 κιλό γαρίδες φρεσκοκατεψυγμένες μεγάλες Φλεριανού
Για τη σάλτσα ντομάτας
• 5 ντομάτες ώριμες
• 3 πιπεριές πράσινες μεγάλες
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 6 φέτες κασέρι
• Αλάτι –πιπέρι
Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο τις ουρές και αφαιρώντας τη μαύρη ίνα από τη ράχη. Τις πλένετε με άφθονο νερό και τις στραγγίζετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και τις σοτάρετε. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Για τη σάλτσα:
Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες. Καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε σε λωρίδες. Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το σκόρδο και στη συνέχεια τις πιπεριές και τις ντομάτες. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα. Τις ψήνετε στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά και βγάζετε το σκεύος από το φούρνο. Απλώνετε το κασέρι και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
διάρκεια