Λυθρίνι με ελιές.
- 1 μεγάλο λιθρίνι ή φαγκρί(Φλεριανού)
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό…
- 2 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 μικρή πιπεριά
- 10 μαύρες και 10 πράσινες ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι ζεματισμένες
- 1 κούπα κρασί λευκό
- 2/3 κούπας λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίστε και πλύντε το ψάρι. Χαράξτε το με κοφτερό μαχαίρι, κάθετα σε μερίδες κι από τις δύο πλευρές φθάνοντας ως το κόκκαλο και προσέχοντας να μην χωρίσουν τα κομμάτια. Ετσι θα το σερβίρετε πιο εύκολα, αλατοπιπερώστε το. Ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το μαϊντανό, τις ντομάτες, τις πιπεριές, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει .Στρώστε τη μισή σ΄ένα μεγάλο πυρέξ σκεύος κι ακουμπήστε επάνω το ψάρι. Περιχύστε το με την υπόλοιπη σάλτσα το υπόλοιπο λάδι και το κρασί και αραδιάστε τριγύρω τις ελιές. Ψήστε το στους 220C 45’ περίπου ή ώσπου να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα. Στο διάστημα αυτό περιχύστε το 3-4 φορές με τη σάλτσα του. Σερβίρετε το ζεστό συνοδεύοντας το με σαλάτα από βραστά χόρτα.