Μαύρο Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς & Γαρίδες με θαλασσινό νερό

Μαύρο Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς & Γαρίδες με θαλασσινό νερό

Μαύρο Σπαγγέτι με Μελάνι Σουπιάς & Γαρίδες με θαλασσινό νερό

Υλικά : για 4 άτομα

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 βάζο μελάνι σουπιάς
  • 1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες με θαλασσινό νερό
  • 300 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • Ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • λίγο λευκό κρασί
  • βασιλικό ψιλοκομμένο

Διαδικασία:

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες με το κρασί και τα δαφνόφυλλα για 10-15 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις φυλάμε μαζί με μια κούπα ζωμό.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μαζί για 2 περίπου λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για ακόμη 3 λεπτά.
  • Μετά ρίχνουμε στο τηγάνι μας τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, το πιπέρι και τον ζωμό που φυλάξαμε από το βράσιμο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να μείνουν με την σάλτσα τους.
  • Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε νερό κατά διαστήματα.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με το μελάνι για περίπου 15 λεπτά σε 2 ποτήρια νερό βρύσης.
  • Στο τέλος τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
Συνταγές , , ,