Για 6 άτομα
Υλικά
- 2 κιλά μπακαλιάρος υγρανάλατος
- 2 κιλά κολοκυθάκια
- 4 κρεμμύδια ξερά
- 2 κιλά πατάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 250ml ελαιόλαδο
- 100ml χυμό λεμονιού
- πιπέρι
- λίγο αλάτι για ράντισμα στα λαχανικά
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Διαδικασία
Κόβουμε τις πατάτες ροδελίτσες και τις στρώνουμε στο ταψί. Κόβουμε και τα κολοκύθια ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες. Με το ίδιο τρόπο κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το στρώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια (το πάχος σε όλα τα λαχανικά να είναι 2 εκ). Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Στη συνέχεια στρώνουμε τον μπακαλιάρο με την πέτσα να ακουμπάει στο κρεμμύδι. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, προσθέτουμε το αλέυρι και 200ml νερό. Περιχύνουμε και ψήνουμε σκεπασμένο στο φούρνο στους 180 για 2 ώρες.
Chef: Πρασατζής Χρυσόστομος