Πίτσα με σολομό & λαχανικά

Πίτσα με σολομό & λαχανικά

Ο σολομός είναι πλούσιος σε βιταμίνες της ομάδας Β, που συμβάλουν στην υγεία του νευρικού συστήματος. Τα φρέσκα λαχανικά είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνη C, ώστε η πιπεριά και οι ντομάτες αυτής της συνταγής αρκούν για να προμηθεύσουν τον οργανισμό με αρκετή ποσότητα βιταμίνης C.

Υλικά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 210 γρ.  σολομός
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ,χωρίς σπόρια σε φέτες
  • 225 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ¼ του φλιτζανιού ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι  στραγγισμένες κ ψιλοκομμένες
  • 1-2 κουτ. ανάμεικτα αρωματικά φυτά ψιλοκομμένα
  • Θαλασσινό νερό
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο

Για τη ζύμη:

  • 175 γρ.αλεύρι σίτου ολικής αλέσεως
  • 55 γρ νιφάδες βρόμης
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν  πάουντερ
  • 55 γρ (1/4 του φλιτζανιού ) βούτυρο
  • 100 ml γάλα
Διαδικασία
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 215C
  2. Στρώνετε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε  το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια  και το σκόρδο σε χαμηλη φωτιά ανακατεύοντας για 10 λεπτά
  4. Για τη ζύμη βάλτε το αλέυρι, τις νιφάδες βρόμης, το αλάτι, και το μπέικιν  πάουντερ σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει κοκκώδες. Προσθέστε όσο γάλα χρειάζεται για να γίνει λεία η ζύμη και να μην κολλάει.
  5. Απλώστε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίστε έναν κύκλο διαμέτρου 25 εκ. Τοποθετήστε τη στη λαμαρίνα του φούρνου και βεβαιωθείτε ότι στις άκρες της η ζύμη είναι πιο παχιά από ότι στο κέντρο της.
  6. Ανακατέψτε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τα κομματάκια της λιαστής, τα αρωματικά φυτά και όσο αλατοπίπερο θέλετε ή αντί για αλάτι προσθέστε λίγο θαλασσινό νερό απλώστε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
  7. Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά το σολομό και τις φέτες ντομάτας. Απλώστε ομοιόμορφα το τυρί στην πίτσα
  8. Ψήστε τη για 25-30 λεπτά, μέχρι το τυρί να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
  9. Σερβίρετε την ζεστή ή κρύα.
Συνταγές , , , ,