Ο Σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία, ευεργετικές ιδιότητες και με πολύ πλούσια γεύση. O σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.
Υλικά:
- 1 φιλέτο Σολoμού Φρεσκοκατεψυγμένο Φλεριανού
- λίγο άνηθο
- 1 κούπα ρύζι
- 1/2 ζωμό λαχανικών
- 1/4 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1/4 κ.γ. σκόνη γλυκιάς πάπρικας
- Λαχανικά (μπρόκολο-καρότο)
- 1 ντομάτα
- 1 κ.γ. σόγια σος για το σερβίρισμα του σολoμού
Διαδικασία:
- Σε μια κατσαρόλα ατμού βάζετε το φιλέτο σολoμού και τα λαχανικά που επιθυμείτε. Πασπαλίζετε με άνηθο από πάνω.
- Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το σολομό και τα λαχανικά να σιγοψηθούν.
- Ελέγχετε τα λαχανικά γιατί μπορεί να ψηθούν 3-4 λεπτά νωρίτερα από το σολομό, έτσι θα πρέπει να αφαιρεθούν πιο σύντομα . Ο σολομός από την κατάψυξη χρειάζεται περίπου 12-15 λεπτά.
- Την ίδια στιγμή βράζετε το ρύζι 8-10 λεπτά. Τοποθετείτε στο νερό που βράζει το ρύζι το ζωμό λαχανικών, το κάρυ και τη γλυκιά πάπρικα , κόβετε την ντοματούλα και τα σερβίρετε όλα μαζί στο πιάτο.
- Πασπαλίζετε το Σολομό με λίγη σόγια σος!