Σολομός με ρύζι κάρυ & λαχανικά.

Σολομός με ρύζι κάρυ & λαχανικά.

Ο Σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία, ευεργετικές ιδιότητες και με πολύ πλούσια γεύση. O σολομός αποτελεί σημαντική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.

Υλικά:

  • 1 φιλέτο Σολoμού Φρεσκοκατεψυγμένο Φλεριανού
  • λίγο άνηθο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1/2 ζωμό λαχανικών
  • 1/4 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • 1/4 κ.γ. σκόνη γλυκιάς πάπρικας
  • Λαχανικά (μπρόκολο-καρότο)
  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.γ. σόγια σος για το σερβίρισμα του σολoμού

 

Διαδικασία:

  1. Σε μια κατσαρόλα ατμού βάζετε το φιλέτο σολoμού και τα λαχανικά που επιθυμείτε. Πασπαλίζετε με άνηθο από πάνω.
  2. Κλείνετε την κατσαρόλα και αφήνετε το σολομό και τα λαχανικά να σιγοψηθούν.
  3. Ελέγχετε τα λαχανικά γιατί μπορεί να ψηθούν 3-4 λεπτά νωρίτερα από το σολομό, έτσι θα πρέπει να αφαιρεθούν πιο σύντομα . Ο σολομός από την κατάψυξη χρειάζεται περίπου 12-15 λεπτά.
  4. Την ίδια στιγμή βράζετε το ρύζι 8-10 λεπτά. Τοποθετείτε στο νερό που βράζει το ρύζι το ζωμό λαχανικών, το κάρυ και τη γλυκιά πάπρικα , κόβετε την ντοματούλα και τα σερβίρετε όλα μαζί στο πιάτο.
  5. Πασπαλίζετε το Σολομό με λίγη σόγια σος!
Συνταγές , , , , ,