Ο σολομός είναι μια καλή πηγή απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
για 6 άτομα
- 6 κομμάτια Σολομού Φλεριανού (175γρ. το καθένα)
- Ζωμός λαχανικών για το ποσέ
- Κλωναράκια μαϊντανού
Σάλτσα
- 30γρ .βούτυρο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουερ
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζάνι Θαλασσινό νερό
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τοποθετήστε τα κομμάτια του σολομού σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σκεπάστε τα με το ζωμό. Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η σάρκα του σολομού να διαλύεται με ένα πιρούνι. Στο μεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ροδίστε τα κρεμμύδια και το σέλινο, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε τα για να ψηθούν για 15-20 λεπτά. Ανακατέψτε μερικές φορές. Διαλύστε το κορν φλάουερ σε λίγο γάλα ,έπειτα προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα. Ζεστάνετε το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς ,μέχρι η σάλτσα να κοχλάσει και να πήξει. Σιγοβράστε τη για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρίξτε όσο πιπέρι θέλετε.
Με μια τρυπητή κουτάλα ή μια σπάτουλα για ψάρια βγάλτε απαλά τα κομμάτια του σολομού από το τηγάνι και βάλτε το στα πιάτα πετάξτε το ζωμό.
Περιχύστε με τη σάλτσα το ψάρι ή βάλτε τη στο πλάι και γαρνίρετε με το μαϊντανό.
Συνοδέψτε με μαγειρεμένα λαχανικά (πατάτες-καρότα-μπρόκολο)
Προετοιμασία : 10 λεπτά – Παρασκευή: 15-20 λεπτά