Προτιμήστε θαλασσινά περιέχουν ψευδάργυρο & τυροσίνη που αυξάνουν την πνευματική διαύγεια.
Υλικά
- 16 Χτένια φρεσκοκατεψυγμένα
- 16 μεγάλες Γαρίδες φρεσκοκατεψυγμένες
- 2 μικρές κίτρινες πιπεριές χωρίς τα σπόρια σε 8 κομμάτια
- 1 κολοκυθάκι σε 16 λεπτές φέτες
- 16 βερίκοκα αποξηραμένα
- 60 ml ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 30 ml (2 κουτ.σούπας) χυμός μήλου χωρίς ζάχαρη
- 30 ml ( 2 κουτ. σούπας )ανάμεικτα αρωματικά φυτά
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζάνι Θαλασσινό Νερό
Διαδικασία
- Μοιράστε και περάστε τα θαλασσινά, τα λαχανικά και τα βερίκοκα σε 4 μεγάλες σούβλες και βάλτε τα σε μια πιατέλα.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε καλά το λάδι, το χυμό μήλου, το Θαλασσινό νερό και τα αρωματικά φυτά. Περιχύστε με το μείγμα τα σουβλάκια γυρνώντας τα ώστε να τα ποτίσει ομοιόμορφα. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να μαριναριστούν.
- Προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα για 8-10 λεπτά γυρνώντας τα κάθε τόσο. Αλείψτε τα με την σάλτσα πολλές φορές ώστε να μην στεγνώσουν όσο ψήνονται.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά με ψητά λαχανικά, όπως πατάτες κολοκύθια ή καλαμπόκι.
Παραλλαγές:
- Αντικαταστήστε τα βερίκοκα με μανιτάρια.
- Αντικαταστήστε το χυμό μήλου με χυμό πορτοκαλιού
- Αντικαταστήστε τα αρωματικά φυτά με μαϊντανό.