Σουπιές Φιλέτο με αγκινάρα σε σάλτσα λεμονιού

Σουπιές Φιλέτο με αγκινάρα σε σάλτσα λεμονιού

Για 6  έως 8 άτομα

Υλικά
  • 2 κιλά φιλέτο σουπιά
  • 2 κιλά αγκινάρες κατεψυγμένες (καθαρισμένες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 150ml χυμό φρέσκου λεμονιου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Διαδικασία

Κόβουμε τις σουπιές τετράγωνα κομμάτια (σαν σπιρτόκουτα). Τις σοτάρουμε με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τις αγκινάρες σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο, προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Χτυπάμε το αλεύρι με το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό κουνώντας ταυτόχρονα την κατσαρόλα για να δέσουμε τη σάλτσα.

Chef: Πρασατζής Χρυσόστομος

Συνταγές , , , ,