Τα ψάρια περιέχουν ένα αμινοξύ που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να συνθέσει τις χημικές ουσίες οι οποίες αυξάνουν την ενέργεια και την πνευματική εγρήγορση.
- 30γρ. (2 κουτ.σούπας) βούτυρο
- 1 σελίδα σκόρδου λιωμένη
- 350 γρ. ανάμεικτα άγρια μανιτάρια ή κοινά σε φέτες
- 30ml (2 κουτ. Σούπας )ξηρό σέρι ή μπράντι
- 2-3 κουτ.γλυκού θυμάρι τριμμένο (προαιρετικά)
- Θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 30ml (2 κουτ. σούπας) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 8 φιλέτα γλώσσας
- Λίγο ελαιόλαδο (για να αλείψετε τα φιλέτα)
- Κλωναράκια θυμαριού για γαρνιτούρα
Προθερμάνετε το γκρίλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία. Καλύψτε τη σχάρα με αλουμινόχαρτο.
Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι κ τσιγαρίστε το σκόρδο για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέστε τα μανιτάρια κ τσιγαρίστε τα για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Προσθέστε το σέρι, το θυμάρι κι όσο αλατοπίπερο θέλετε. Αυξήστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε τα για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά σχεδόν να εξατμιστούν.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, στο μεταξύ βάλτε τα φιλέτα γλώσσας στη σχάρα κ αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε τα για 4-6 λεπτά γυρνώντας τα απαλά μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν κ η σάρκα τους να διαλύεται με το πιρούνι.
Σε κάθε πιάτο βάλτε από δυο φιλέτα κ περιχύστε με τη σάλτσα.
Γαρνίρετε με τα κλωναράκια θυμαριού κ συνοδέψτε με τηγανίτες πατάτες, βρασμένα λαχανικά.