Chef: Πρασατζής Χρυσόστομος
Υλικά
- 4 μεγάλα πλωκάμια Χταποδιού Φλεριανού
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 200ml ελαιόλαδο
- 100ml Mediterranea Θαλασσινό Νερό
- 200ml γλυκό κρασί (πχ Μοσχάτο)
- 100γρ σταφίδες
- 100γρ κουκουνάρι
- πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το χταπόδι ροδέλες πάχους 2 εκ. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να κατεβάσει τα υγρά του, περίπου μισή ώρα. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη σταφίδα και το κουκουνάρι, τα σοτάρουμε, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το Θαλασσινό Νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το χταπόδι.
Χρόνος
Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά