Aστακομακαρονάδα
Υλικά
- 2 Αστακούς μικρούς φρεσκοκατεψυγμένους ‘’Φλεριανού’’
- ½ κιλό σπαγγέτι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζανάκι Θαλασσινό νερό
- 2 φύλλα δάφνης
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 ξύλα κανέλας
- Πιπέρι
Διαδικασία
- Aφήνετε τους αστακούς να αποψυχθούν, βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό ,ρίχνετε τη δάφνη, το θαλασσινό νερό και τους αστακούς.
- Τους βράζετε για 8 λεπτά ,τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό και τον ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα ,τα κρεμμύδια με το λάδι ,ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες ,το κρασί ,την κανέλα ,πιπέρι και τα σιγοβράζετε. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια από το ζωμό.
- Καθαρίζετε τους αστακούς ,κόβετε το ψαχνό σε κομμάτια ,τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Βάζετε να βράσει ο ζωμός από τους αστακούς ,προσθέτετε το σπαγγέτι, αφήνετε να βράσει και το σουρώνετε.
- Ρίχνετε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ,προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.