Aστακομακαρονάδα

Aστακομακαρονάδα

Aστακομακαρονάδα Φλεριανού

Aστακομακαρονάδα

Υλικά
  • 2 Αστακούς μικρούς φρεσκοκατεψυγμένους ‘’Φλεριανού’’
  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζανάκι Θαλασσινό νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ξύλα κανέλας
  • Πιπέρι
Διαδικασία
  1. Aφήνετε   τους αστακούς να αποψυχθούν, βράζετε σε μια κατσαρόλα νερό ,ρίχνετε τη δάφνη, το θαλασσινό νερό και τους αστακούς.
  2. Τους βράζετε για 8 λεπτά ,τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό και τον ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα.
  3. Σοτάρετε σε κατσαρόλα ,τα κρεμμύδια με το λάδι ,ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες ,το κρασί ,την κανέλα ,πιπέρι και τα σιγοβράζετε. Προσθέτετε δύο φλιτζάνια από το ζωμό.
  4. Καθαρίζετε τους αστακούς ,κόβετε το ψαχνό σε κομμάτια ,τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και την κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Βάζετε να βράσει ο ζωμός από τους αστακούς ,προσθέτετε το σπαγγέτι, αφήνετε να βράσει και το σουρώνετε.
  6. Ρίχνετε το σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ,προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγές , , ,