Xταπόδι Πλοκάμι βραστό (ξιδάτο)

Xταπόδι Πλοκάμι βραστό (ξιδάτο)

Xταπόδι Πλοκάμι Φλεριανού  βραστό (ξιδάτο) ,ο απόλυτος θαλασσινός μεζές.
Υλικά
• 400 γρ. Xταπόδι Πλοκάμι
• Νερό
• 1 φύλλο δάφνης
• 4 μπαχάρια
• Μαϊντανός ψιλοκομμένος
• Ρίγανη
• ¾ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
• ½ φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
Διαδικασία:
Πλένετε το χταπόδι ,το τοποθετείτε στην κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό και αφήνετε να σιγοψηθεί .
Ρίχνετε το ξύδι, το φύλλο δάφνης, τα μπαχάρια, την ρίγανη και το βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 35΄περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατσαρόλα το κόβετε σε ροδέλες ρίχνοντας του λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό .

Συνταγές , , , ,