Πατατοσαλάτα με Xταπόδι πλοκάμι με θαλασσινό νερό

Πατατοσαλάτα με Xταπόδι πλοκάμι με θαλασσινό νερό

Πατατοσαλάτα με χταπόδι πλοκάμι Φλεριανού με θαλασσινό νερό – Κάθε μέρα chef με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για: 6 μερίδες

  • Πατάτες – 4 μεγάλες
  • Πλοκάμια χταποδιού ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ –
  • Κρεμμύδι – 1 ψιλοκομμένο
  • Σέλερι ψιλοκομμένα – 2 κλωνάρια
  • Ελιές ψιλοκομμένες – 12
  • Κάπαρη – 1 κουτ. σούπας
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός – 4 κουτ. σούπας
  • Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Για το χταπόδι:

  • Βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU – 100 ml
  • Κόκκοι μπαχάρι – 5
  • Αστεροειδείς γλυκάνισοι – 2
  • Ξύλο κανέλας –
  • Για το ντρέσινγκ:
  • Ελαιόλαδο – 6 κουτ. σούπας
  • Χυμός λεμονιού – 3 κουτ. σούπας
  • Απαλή μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU – 1 κουτ. σούπας
  • Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε πρώτα τα πλοκάμια του χταποδιού:

  • Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το βαλσαμικό ξίδι και 1 φλιτζάνι νερό.
  • Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα, για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα πλοκάμια.
  • Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τσεκάρετε αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό.
  • Αφού μαγειρευτούν τα πλοκάμια, αφήστε τα να κρυώσουν.
  • Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια και βράστε τες χωρίς να τις αλατίσετε για 20 λεπτά.
  • Στραγγίστε τες και όσον είναι ζεστές, ραντίστε τες με ελαιόλαδο και αλατίστε με ανθό αλατιού.
  • Βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλερι, τις ελιές, την κάπαρη και τον μαϊντανό.
  • Ρίξτε τα υλικά του ντρέσινγκ (ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μουστάρδα) και ανακατέψτε απαλά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
  • Σερβίρετε στα πιάτα και βάλτε επάνω από τη σαλάτα τα πλοκάμια κομμένα σε λεπτές φέτες.

Δείτε την συνταγή https://www.youtube.com/watch?v=6eTc2yf_G34

Συνταγές με θαλασσινό νερό , , , , , ,