Πατατοσαλάτα με χταπόδι πλοκάμι Φλεριανού με θαλασσινό νερό – Κάθε μέρα chef με τον Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για: 6 μερίδες
- Πατάτες – 4 μεγάλες
- Πλοκάμια χταποδιού ΦΛΕΡΙΑΝΟΣ –
- Κρεμμύδι – 1 ψιλοκομμένο
- Σέλερι ψιλοκομμένα – 2 κλωνάρια
- Ελιές ψιλοκομμένες – 12
- Κάπαρη – 1 κουτ. σούπας
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός – 4 κουτ. σούπας
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Για το χταπόδι:
- Βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU – 100 ml
- Κόκκοι μπαχάρι – 5
- Αστεροειδείς γλυκάνισοι – 2
- Ξύλο κανέλας –
- Για το ντρέσινγκ:
- Ελαιόλαδο – 6 κουτ. σούπας
- Χυμός λεμονιού – 3 κουτ. σούπας
- Απαλή μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU – 1 κουτ. σούπας
- Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS
Εκτέλεση
Μαγειρέψτε πρώτα τα πλοκάμια του χταποδιού:
- Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά, το βαλσαμικό ξίδι και 1 φλιτζάνι νερό.
- Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα, για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα πλοκάμια.
- Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, τσεκάρετε αν χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό.
- Αφού μαγειρευτούν τα πλοκάμια, αφήστε τα να κρυώσουν.
- Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε μικρότερα κομμάτια και βράστε τες χωρίς να τις αλατίσετε για 20 λεπτά.
- Στραγγίστε τες και όσον είναι ζεστές, ραντίστε τες με ελαιόλαδο και αλατίστε με ανθό αλατιού.
- Βάλτε τες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλερι, τις ελιές, την κάπαρη και τον μαϊντανό.
- Ρίξτε τα υλικά του ντρέσινγκ (ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μουστάρδα) και ανακατέψτε απαλά για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
- Σερβίρετε στα πιάτα και βάλτε επάνω από τη σαλάτα τα πλοκάμια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Δείτε την συνταγή https://www.youtube.com/watch?v=6eTc2yf_G34