Για 4 άτομα
Υλικά
- 4 θράψαλα καθαρισμένα Φλεριανού
- ½ κιλό ανθότυρο
- 250gr φέτα
- 200gr philadelfia
- 200gr κίτρινο τυρί
- 200ml ελαιόλαδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- ½ ματσάκι άνιθο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- λίγο σχοινόπρασσο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές σε μικρά τετραγωνάκια. Επίσης, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σχοινόπρασσο. Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα 50ml ελαιόλαδο, τα τυριά μας και τα ανακατεύουμε. Χρησιμοποιούμε ένα κορνέ για να γεμίζουμε εύκολα το καλαμάρι. Τα τοποθετούμε ή στη σχάρα ή σε ταψί περιχύνοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, στους 180 για μισή ώρα. Αν τα ψήσουμε στη σχάρα χρησιμοποιούμε το μισό λάδι για λαδολέμονο, και το υπόλοιπο για λάδωμα την ώρα του ψησίματος στη σχάρα.
Chef: Πρασατζής Χρυσόστομος