Ριζότο με γαρίδες & σάλτσα

Ριζότο με γαρίδες & σάλτσα
Υλικά
  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένες γαρίδες Φλεριανού
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια βραστό νερό & 1 φλιτζάνι Θαλασσινό AGUA deMAR
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά Βούτυρο
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον κύβο με τον ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τον αρακά. Μετά προσθέτουμε το βραστό νερό, το Θαλασσινό νερό AGUA de MAR και ρίχνουμε τις γαρίδες (αφού τις έχουμε ξεπαγώσει και έχουν στραγγίξει), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά. Στο μεταξύ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και την τριμμένη ντομάτα, το πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Τέλος, βάζουμε το ριζότο με τις γαρίδες σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Συνταγές , , , ,