Υλικά
- 225 γρ βρασμένα μύδια χωρίς το κέλυφος
- 6-8 φρεσκοκατεψυγμένα μύδια με το κέλυφος τους
- 225 γρ φετουτσίνι ή σπαγγέτι
- 15 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 1 ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- Θαλασσινό νερό
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Κλωναράκια μαϊντανού για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες ,το κρασί ,τον τοματοπολτέ ,και όσο αλατοπίπερο θέλετε. Μόλις βράσουν ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά al dente σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 30% Θαλασσινό Νερό και 70% Νερό βρύσης για 10-12 λεπτά .
- Προσθέστε στη σάλτσα τα μύδια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σιγοβράστε για 15 λεπτά .
- Σουρώστε τα ζυμαρικά και σερβίρετε .Περιχύστε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με μερικά μύδια με το κέλυφος τους και με κλωναράκια μαϊντανού.
Χρόνος
διάρκεια