Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο με Mediterranea θαλασσινό νερό
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες φρέσκο κατεψυγμένες Φλεριανού
- 1 κιλό σπαγγέτι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 ποτήρι Mediterranea Θαλασσινό νερό
- 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες ή ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- 300 γρ φέτα τριμμένη
- ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι
Διαδικασία
- Πλένετε τις γαρίδες ,τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό βρύσης και το μισό ποτήρι θαλασσινό νερό για 3 λεπτά. Σουρώνετε το ζωμό και αφού κρυώσουν λίγο τις καθαρίζετε.
- Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
- Προσθέτετε το κρασί ,τις ντομάτες τριμμένες ,το ζωμό ,το μαϊντανό ,την πιπεριά , πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα.
- Ρίχνετε τις γαρίδες και αφού πάρουν βράση ,αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Βράζετε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με νερό βρύσης και το υπόλοιπο θαλασσινό νερό. Το σουρώνετε ,το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε το βασιλικό ,τη φέτα και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζετε με την πάπρικα.
- Ψήνετε το σπαγγέτι σε προθερμασμένο φούρνο στος 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.