Σπαγγέτι με γαρίδες & Θαλασσινό νερό

Σπαγγέτι με γαρίδες & Θαλασσινό νερό

Σπαγγέτι με γαρίδες στο φούρνο με Mediterranea θαλασσινό νερό

Υλικά
  • 1 κιλό γαρίδες φρέσκο κατεψυγμένες Φλεριανού
  • 1 κιλό σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι Mediterranea Θαλασσινό νερό
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες ή ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Λίγα φύλλα βασιλικού
  • 300 γρ φέτα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • πιπέρι
Διαδικασία
  1. Πλένετε τις γαρίδες ,τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό βρύσης και το μισό ποτήρι θαλασσινό νερό για 3 λεπτά. Σουρώνετε το ζωμό και αφού κρυώσουν λίγο τις καθαρίζετε.
  2. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
  3. Προσθέτετε το κρασί ,τις ντομάτες τριμμένες ,το ζωμό ,το μαϊντανό ,την πιπεριά , πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα.
  4. Ρίχνετε τις γαρίδες και αφού πάρουν βράση ,αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Βράζετε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με νερό βρύσης και το υπόλοιπο θαλασσινό νερό. Το σουρώνετε ,το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.
  6. Ρίχνετε το βασιλικό ,τη φέτα και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  7. Πασπαλίζετε με την πάπρικα.
  8. Ψήνετε το σπαγγέτι σε προθερμασμένο φούρνο στος 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  9. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
Συνταγές , , , , ,