Τα μύδια αποτελούν μία σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και καλής ποιότητας πρωτεϊνών, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, θερμίδες και χοληστερίνη.
Tα 100 γραμμάρια (10-12 μεγάλα μύδια) περιέχουν :
• 87 θερμίδες,
•17 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας,
•200 mgr ασβέστιο (όσο το ½ κουπάκι γιαούρτι),
•330 mgr φώσφορο (όσο 1 και ½ κουπάκι γιαούρτι),
•7,7 mgr σίδηρο (όσο 100 gr μαγειρεμένου μοσχαρίσιου συκωτιού).