Η μνήμη μας αρχίσει να εξασθενεί από την ηλικία των 45, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Ένας από αυτούς είναι η ποιότητα της διατροφής όπου μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων νευρώνων στον εγκέφαλό μας προσφέροντάς του απλώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αυτές οι διατροφικές επιλογές διασφαλίζουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και τον προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ. Tα Λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που φαίνεται από έρευνες ότι μειώνουν τον κίνδυνο για άνοια, απώλεια μνήμης και εγκεφαλικού επεισοδίου. Γενικά τα λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη ενώ έχουν και αντιφλεγμονώδη δράση.