Φιλέτο γλώσσας με λεμόνι & κόλιανδρο

Φιλέτο γλώσσας με λεμόνι & κόλιανδρο

Το ψάρι περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β και τυροσίνη ,ένα από τα αμινοξέα που είναι ωφέλιμα διατροφικά στοιχεία για τη μνήμη και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Υλικά ◦

4 φιλέτα γλώσσας , (Φλεριανού) περίπου 175 γρ. το καθένα

◦Χυμός λεμονιού

◦15-30 ml κόλιανδρο ψιλοκομμένο

◦Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο –αλάτι

◦15 γρ.(1 κουτ. σούπας βούτυρο)

◦Κλωναράκια κόλιανδρου για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C ,βάλτε τα φιλέτα ψαριών σε ρηχό ταψί .Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίστε τα με το κόλιανδρο. Βάλτε πάνω σε κάθε φιλέτο ένα κομμάτι βούτυρο. Σκεπάστε το ταψί και ψήστε το ψάρι για 20-30 λεπτά μέχρι να διαλύεται .Βάλτε τα ψάρια σε πιάτα και γαρνίρετε με τα κλωναράκια κόλιανδρου. Σερβίρετε το ψάρι με λαχανικά.

Συνταγές , , ,