Λευκές Aχιβάδες (Βόγκολες ) με λιγκουίνι
Υλικά για 4-5 άτομα:
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 800 γρ. Λευκές αχιβάδες ολόκληρες με κέλυφος (Βόγκολες)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φλιτζανάκια λευκό κρασί
- 4 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. Θαλασσινό νερό
- Πιπέρι
Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα με νερό ,προσθέτετε 1 φλιτζ. Θαλασσινό νερό και βράζετε τα μακαρόνια για λίγα λεπτά ,τα αποσύρετε από τη φωτιά λίγο πριν γίνουν al dente.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό . Ρίχνετε τις αχιβάδες και μετά το κρασί, σκεπάζετε και μαγειρεύετε . Προσθέτετε το λιγκουίνι , 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασε το λιγκουίνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε σιγά σιγά ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια και μαγειρεύετε μέχρι να δέσουν οι χυμοί από τα όστρακα με το ελαιόλαδο και το άμυλο από τα ζυμαρικά και να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.