Το κλασικό κι αγαπημένο σαγανάκι με γαρίδες είναι ένα από αυτά τα φαγητά που δεν μπορείς να αντισταθείς. Δοκιμάστε να το φτιάξετε με Γαρίδες αποφλοιωμένες του Φλεριανού
Γαρίδες σαγανάκι
Υλικά
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κονσέρβες με κομμένα τοματίνια
- 1/4 κούπας φρέσκος μαϊντανός, τριμμένος
- 1κ.σ. φρέσκος άνηθος τριμμένος ή 1κ.γ. αποξηραμένο
- 600γρ. (περίπου) γαρίδες μεσαίου μεγέθους, φρέσκο-κατεψυγμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 100γρ. τυρί φέτα, σε κομματάκια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφήστε τις να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν για 5-10 λεπτά, μέχρι οι χυμοί τους να πήξουν.
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα βότανα, τις γαρίδες, την φέτα και αλατοπιπερώστε . Βάλτε το τηγάνι μέσα στο φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 10-12 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες.