Μυδοπίλαφο με άνηθο.

 
Μυδοπίλαφο με άνηθο.

Μυδοπίλαφο με άνηθο.

Υλικά
  • 1 μισή κιλό μύδια με το όστρακο
  • ½ κούπας λάδι
  • ½ κούπας τριμμένο κρεμμύδι…
  • 1 σκελίδα σκόρδο…
  • ½ κούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • ½ κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι κ φρεσκοκομμένο πιπέρι
Διαδικασία

Τρίψτε τα μύδια με σκληρή βούρτσα κάτω από το νερό που τρέχει και καθαρίστε τα.
Τραβήξτε και κόψτε τα μουστάκια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό επάνω σε δυνατή φωτιά κι αφήστε τα, ώσπου να ανοίξουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί. Καθαρίστε και πετάξτε τα μισά όστρακα. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε μέσα το ρύζι κι ανακατέψτε το 1΄-2΄επάνω στη φωτιά. Μετρήστε το ζουμί από τα μύδια, συμπληρώστε με ζεστό νερό, να γίνει 2 κούπες και ρίξτε το στην κατσαρόλα με το ρύζι. Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, σκεπάστε και αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει 20΄περίπου. Προσθέστε το άνηθο, τα μύδια, πιπέρι και ανακατέψτε ελαφρά. Σκεπάστε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα κι ύστερα με το καπάκι της. Σβήστε τη φωτιά κι αφήστε την επάνω για 10, ώσπου να φουσκώσει το ρύζι. Σερβίρετε το μυδοπίλαφο ζεστό ή κρύο είναι το ίδιο νόστιμο. Ραντίστε το με λίγο χυμό λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγές , ,